Transportminister tager godstransporten seriøst

Det er ikke bare kollektiv trafik og faste forbindelser, der fylder kalenderen hos Transportminister Pia Olsen Dyhr, som kom til fra Udenrigsministeriet i august måned.

Fv: Direktør Erik Østergaard, transportminister Pia Olsen Dyhr og formand Jørgen Egeskov. Foto: Per Daugaard

Også godstransporten får en hel del opmærksomhed fra SFs tidligere trafikordfører og nu bestyrer af et område, der traditionelt har stor politisk bevågenhed.

Ministeren tog sig onsdag tid til at tage imod DTL’s bestyrelsesformand Jørgen Egeskov, administrerende direktør Erik Østergaard, erhvervspolitisk chef Ove Holm samt chefkonsulent Frank Davidsen til en god drøftelse af en række både aktuelle og mere langsigtede transportpolitiske emner.

Erik Østergaard: "Vi havde et godt og konstruktivt møde. Det er altid godt at mødes med en minister, som både er fagligt kompetent og rent faktisk mener noget – og samtidig er lyttende. Vi kom omkring en række af de væsentlige aktuelle spørgsmål, men også planer for det fremtidige samarbejde."

Transportministeren vil i det kommende år blandt andet deltage i kick off begivenheden for kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde 2014 i april måned og i DTL’s generalforsamling til maj.

"Løsninger på alt lige fra trængsel til cabotage og trafiksikkerhed kræver nogle aktører, som arbejder konstruktivt og løsningsorienteret og med et helhedsperspektiv. Det er en sand fornøjelse at samarbejde med transportministeren om disse og en lang række andre væsentlige emner", bemærker DTL-direktøren.