Parlamentsmedlemmer fremlægger ny politik for kommissær

10 europaparlamentarikere møder transportkommissæren i næste uge. Med sig har de en hollandsk chaufførundersøgelse og en stribe konkrete forslag til politik for mere ordnede forhold i transportmarkedet. Herunder forslag efter finsk forbillede.

Arkivfoto: Europa-Parlamentet

En hollandsk chaufførundersøgelse indgår i det materiale om situationen i transportbranchen, som EU-parlamentsmedlem Ole Christensen (S) og ni parlamentskolleger i en tværpolitisk gruppe ifølge Fagpressebureauet fremlægger for transportkommissær Siim Kallas i næste uge i Strasbourg. Mødet er en opfølgning på et tilsvarende møde den 5. marts.

Over halvdelen af de hollandske chauffører ser ikke en fremtid i transportbranchen, medmindre der sker en kraftig indsats mod ulovligheder og social dumping. Det viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget online mellem 2. april og 10. maj i år, oplyser Fagpressebureauet.

De 10 parlamentarikere medbringer en ønskeliste med 11 konkrete forslag, der kan gennemføres politisk på EU-niveau.  Øverst står en stramning af reglerne for cabotagekørsel med stramning af definitionen af tre ture på en uge.

Videre foreslås efter finsk forbillede et loft på 10 cabotageture i løbet af tre måneder for at imødegå systematisk cabotage. En række andre forslag går bl.a. ud på at indføre kædeansvar og styrke vejkontrollen af cabotage og løn- og arbejdsforhold. Finansieringen skal hentes i fonden til infrastruktur.

Chauffører bløder job
MEP Ole Christensen (S) er godt tilfreds med, at Transportkommissær Siim Kallas allerede har lyttet til Parlamentet og retter fokus mod det, der er vigtigst for chaufførernes ve og vel i EU - nemlig bedre håndhævelse af de nuværende regler.

"Der er dog mere arbejde forude, og Kallas skal vide, hvad der er brug for. Der er ingen tvivl om, at chauffører i EU står over for store udfordringer. Det viser erfaringer fra Danmark, hvor 8000 chaufførjobs fra 2008 til 2010 er gået tabt samt en nylig undersøgelse fra Holland, der viser de samme tendenser", udtaler den danske EU-politiker.

Herhjemme er transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i gang med en række stramninger og mere effektiv håndhævelse ved bl.a. at udelukke tomkørsel fra definitionen af cabotage fra 1. september.