Kør rally på Transport Øst

Dakar rally kommer til Danmark i ny forklædning, når der i weekenden 7. og 8. september for femte gang afholdes Transport Øst udstilling i Greve syd for København.

Foto: Iveco

DTLs samarbejdspartner it-virksomheden Wuxus A/S, der i hverdagen arbejder med webportal baserede løsninger for vognmænd til at optimere deres kørsel, arrangerer nemlig Danmarks svar på det store rallyløb på den sydamerikanske pampas - med det mere hjemlige navn ”Fra Skagen til Gedser”.

På fællesstanden for DTL/TVS/CODAN/WUXUS kan alle over 16 år tilmelde sig til at køre rally. På stand M5 har Wuxus A/S nemlig etableret to identiske rallybaner opbygget med sandbjerge, vandgrave, tunneller, kegler og bildæk som forhindringer. Hver kører skal styre en tro kopi af Dakar 2012 vinderen – en IVECO Tracker EVO2, der kører op til 50 km/t.

Banen kræver sin vognmand, for den skal nemlig gennemkøres på tid, som regnes ud fra reelt forbrugt tid tillagt eventuelle skader, der omregnes til tillægstid. Ved at fylde vognen med gods og dermed øge kapaciteten kan der optjenes tid. Men overstiger man sin tildelte maksimale køretid, betyder det, at man ikke har gennemført banen.

Alvor bag
”Det er selvfølgelig sjov og ballade, men der er jo gran af alvor i legen, for både udnyttelse af kapaciteten, skader og overholdelse af køretider, er i det daglige vognmandens udfordringer. Derfor vil vi godt have vognmændene i tale på vores fællesstand gennem denne lille konkurrence”, udtaler Wuxus’ direktør Karsten Kjær. Eventen henvender sig altså først og fremmest til vognmænd, transportledere og disponenter og repræsenterer de produkter, som DTL/TVS, Codan og Wuxus står for.

Hver dag udtrækkes vinderen med den bedste sammenlagte tid. Vinderen får en tro kopi af Dakar 2012 vinderen en IVECO Tracker EVO2 i størrelsesforhold 1:12.

På den fælles stand kan man møde DTLs konsulenter fra region Øst og formænd fra sjællandske vognmandsforeninger, køre- og hviletidseksperter fra TungvognsSpecialisten, forsikringsrådgivere fra Codan og selvfølgelig folk fra it-leverandøren Wuxus.

Transport Øst arrangementet finder sted på Mercedes-Benz CPH og Lastas’ områder på Ventrupparken i Greve – lige ved motorvej E20 mellem afkørsel 28 og 29. Indgang koster 50 kroner.

Du kan gratis downloade og printe en billet fra www.transportøst.dk ved at klikke her.