Første sikre rasteplads på motorvejsnettet

Der er udsigt til, at man i Danmark får den første offentlige sikre rasteplads på motorvejsnettet.

Arkivfoto: Per Dauggard

EU har bevilget støtte til en sikker rasteplads ved Kongsted Nord på motorvej E 20. Projektet på motorvej E20 mellem Køge og Ringsted har til formål at etablere en sikker rasteplads for især tunge køretøjer. Fokus vil være på trafiksikkerhed og sikkerhed mod overfald.

Kongsted Nord rasteplads er en ny rasteplads som placeres i det vestgående spor på E20 umiddelbart over for den nuværende rasteplads Kongsted Syd imellem frakørslerne 34 og 35. Rastepladsen placeres i det mellemliggende område mellem den eksisterende motorvej og den kommende jernbane København- Ringsted.

”Kriminalitet mod godstransporten er et stort og stigende problem. I DTL er vi meget tilfredse med, at der er udsigt til den første sikre rasteplads på motorvejsnettet, og der bliver gjort noget aktivt for at bekæmpe af kriminalitet mod godstransporten.  Det er vores håb, at den sikre rasteplads ved Kongsted Nord bliver den første sikre rasteplads på motorvejsnettet af flere,” siger chefjurist John Roy Vesterholm.

Ifølge Vejdirektoratet forventes rastepladsen Kongsted Nord åbnet i november 2013. Samtidigt lukkes tre eksisterende rastepladser på strækningen.