DTL Magasinet populært i vognmandskredse

Hele 88 procent af DTLs medlemmer læser DTL Magasinet, og 69 procent er tilfredse eller meget tilfredse med indholdet, mens kun 1 procent er delvist eller helt utilfredse.

Det viser en undersøgelse med 500 besvarelser blandt DTLs medlemmer foretaget af DTLs kommunikationsafdeling i december.

”Undersøgelsen viser, at der fortsat er et stort ønske om et medlemsblad, og det tager vi til os – ligesom vi selvfølgelig vil arbejde for, at endnu flere finder bladets indhold attraktivt”, udtaler chef for DTLs kommunikationsafdeling Søren Lauridsen.

Han mener samtidig, at DTLs blad eksisterer fint hånd i hånd med transportpressen, da et månedsblad kan gå i dybden med kommende politiske dagsordener, men samtidig fastholde en bred orientering gennem de små notitsindlæg. Fremadrettet vil bladet i højere grad medtage sjove menneskelige historier blandt medlemmerne og på de opfindsomme ideer i branchen, som andre kan udnytte.

Overraskende nok viser undersøgelsen dog også, at små 40 procent af de adspurgte ikke finder det afgørende, om artiklerne kommer i papirform eller i elektronisk form. ”Det skyldes formentlig den stigende brug af elektroniske medier, hvor man i højere grad er selektiv omkring sit interesseområde og vant til at læse nyheder på en skærm. Jeg hæfter mig dog foreløbig især ved at 54 procent aktivt erklærer sig tilhængere af papirformen. Samtidig ved vi, at der er mange, der kan lide at tage DTL magasinet med på kontoret eller med i lastbilen, så man kan læse det, når tiden tillader det”, siger Søren Lauridsen.

Undersøgelsen har samtidig afdækket, at over halvdelen af DTLs medlemmer primært får deres informationer om transport gennem DTLs blad, presseklip og nyhedsbreve. Hver femte får primært deres viden fra transportmedierne, mens 10 procent primært får sine informationer om branchen fra samtaler med kolleger. Landsdækkende medier og øvrige organisationer opnår meget små procenter som primærkilde blandt DTLs 2300 medlemmer.