Årets Transportvirksomhed er nu fundet

Men vinderen er endnu ikke kåret. Virksomhederne er på plads, og feltet er låst. Ganske som i X-faktor, så er det eneste sikre lige nu, at én af dem vinder til maj.

I næste uge vil en udpeget dommerkomité reducere feltet til seks kandidater. I starten af april er det op til afstemningerne på Herningmessen på Transport 2013 at halvere feltet til tre. Den endelig vinder kåres via en live-afsteming på DTLs generalforsamling 25. maj.

Årets tema hedder ”På vej” og finder årets Georg Gearløs kombineret med forretningstalent. Indstillingerne er således kreative virksomheder, der har formået at skille sig ud for at tiltrække og fastholde kunder i butikken. Fx ved at opdyrke nicher, levere totalløsninger eller opfinde særligt materiel, der imødekommer kundernes ønsker. Det kan også være en strategi om at levere en særlig kvalitet eller social ansvarlighed, som kunderne efterspørger.

”Det er tydeligt, at opfindsomheden blomstrer i både de små og store virksomheder blandt DTLs 2.300 medlemmer. Transportvirksomhederne er gode til at udvikle sig, og med Årets Transportvirksomhed bliver det tydeligt, at vi er en branche fuld af initiativer. Temaet er ikke valgt tilfældigt, for udvikling er præcis, hvad danske vognmænd selv skal levere for at vinde konkurrencen fra udlandet,” siger Erik Østergaard og tilføjer, at politikerne til gengæld har ansvaret for at skabe fair konkurrence i form af cabotageregler og afgiftsniveau.

I 2013 er det 10. gang, at Årets Transportvirksomhed kåres. I år sker det i samarbejde Codan, Scania, Bridgestone, VBG, Dansk Autohjælp og Danmarks Transport-Tidende som mediepartner.