Når købet af nyt udstyr giver bagslag

Læs det med småt, inden du skriver under, når du køber ind til forretningen. Ofte indeholder salgs- og leveringsbetingelser vilkår, som er dårligere end de almindelige regler til skade for køber. Og det kan blive en dyr omgang.

DTL's chefjurist John Roy Vesterholm. Foto: Niels Møller Madsen

DTL får henvendelser flere gange om året fra medlemmer, som er kommet i klemme i forbindelse med indkøb af påhængsvogne og trailere. Henvendelser­ne handler typisk om forsinket levering. Køber og sælger har aftalt et leverings­tidspunkt, som sælgeren efterfølgende ikke overholder. Og ved nærlæsning af salgs- og leveringsbetingelserne viser det sig, at sælgeren har forpligtet køber til at modtage kærren eller traileren, selvom denne er væsentligt forsinket.

Det oplyser chefjurist John Roy Vester­holm fra DTL.

- Forsinket levering kan koste vognman­den dyrt. Måske står han og skal bruge kærren eller traileren til en konkret kun­de og har måske allerede skilt sig af med det gamle udstyr i tillid til, at den nye bliver leveret som aftalt i ordrebekræf­telsen. Så det kan være dyrt for køberen, at sælgeren ikke leverer som aftalt og fra­skriver sig erstatningsansvaret. Samtidigt bliver køberen bundet i en længere peri­ode, typisk 3-5 måneder, så han ikke bare kan annullere handlen og finde en anden leverandør, siger John Roy Vesterholm, der understreger, at det er vigtigt at gen­nemlæse og være opmærksom på salgs- og leveringsbetingelserne, inden man sætter underskriften på en købsaftale.

Læs mere om, hvordan du undgår at ende med håret i postkassen i det nye nummer af DTL Magasinet