V-ordfører vil opruste vejsidekontrollen

Der er styr virksomhedskontrollen. Men når det gælder vejsidekontrol, så har vi et problem. Den skal oprustes.

Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) talte på DTLs generalforsamling. Foto: Per Daugaard

Det sagde Kristian Pihl Lorentzen transportordfører i partiet Venstre, da han holdt tale på DTL’s generalforsamling i Odense lørdag. Han ser gerne, at Danmark får en organisation a la BAG i Tyskland.

- Den virker godt i Tyskland. Sådan en organisation vil jeg også gerne have i Danmark. Politiet har nok andet at se til – lad os fritage politiet for den opgave. En dansk udgave af BAG, er noget af det første vi skal tage fat i efter et folketingsvalg, sagde han, der også brugte lejligheden til at vise Venstres nye grønne profil.

- Grønnere transport er kommet for at blive. Jeg tror på biogas, men tvivler på at el bliver et alternativ inden for en overskuelig årrække. Men vi skal have en plan, så diesel ikke bliver udfaset på én gang – så vognmænd ikke står med en dieselflåde, de pludselig ikke kan bruge, sagde han.

Kristian Pihl Lorentsen lovede også at kigge på hastighedsgrænserne på landeveje.

- Vi har et hængeparti – lastbiler må stadig kun køre 70 på landevej. Det er et problem, at vognmænd på stribe får bøder, blot fordi de følger trafikken med 75-78 km i timen. Men det bliver løst – lovforslag til oktober – så der bliver indført 80 km/t fra årsskiftet.