Nødbremse afværger katastrofen

DTL Magasinet: Mercedes-Benz lancerer avanceret, effektiv nødbremse og højresvings-assistent til sine nye lastvogne.

Foto: Finn Bjerremand

Der er fortsat langt til opfyldelse af nulvisionen for trafikulykker, så alle tiltag, der kan være med til at højne trafiksikkerheden bør modtages med kyshånd. Når det gælder lastvogne, er det altid i forhold til de lette og bløde trafikanter, dette gør sig gældende. Det har Mercedes-Benz nu gjort noget ved.

Den store bilproducent har som seneste skud på stammen introduceret ABA4 og højresvingsassistent som standardudstyr i Mercedes-lastvogne. ABA4 står for Active Brake Assist version 4, der også kan genkende fodgængere. Højresvingsassistenten er radarerne på siden af bilen, der advarer chaufføren, hvis der er noget på højre side af bilen.

Mercedes-Benz har med de nye tiltag påtaget sig et ansvar for at være med til at højne trafiksikkerheden for alle trafikanter, mener Jens Kittel, der er salgschef for Mercedes-Benz-lastbiler i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi som producent påtager os et ansvar for at sikre, at både chauffører og andre trafikanter kommer sikkert frem. Ulykker, som involverer lastbiler, er blandt de mest fatale i trafikken, og blandt andet derfor har vi gjort det til vores mission at mindske antallet af ulykker. Det gør vi blandt andet ved at insistere på at udvikle nye sikkerhedssystemer, og jeg er glad for, at vi nu går skridtet videre og gør vores nyeste og mest avancerede system til standard i vores lastbiler, siger han.

Læs hele artiklen i det nye nummer af DTL Magasinet