Man må dele sig efter anskuelser

DTL Magasinet: Uenighederne mellem ITD og DTL - Danske Vognmænd har længe været kendt i branchen. Alligevel mener mange, at der er mere der samler, end der skiller. Men det går tværtimod den modsatte vej, siger DTL-bossen Erik Østergaard til DTL Magasinet.

Foto: Lisbeth Holten

Når man laver en alliance med en lang række østeuropæiske organisationer for at påvirke EU-politikken i retning af mindre regulering og mere liberalisering, så står det også helt klart, at man ikke arbejder for den almindelige danske vognmand, der opererer på ordnede forhold. Det er ikke godstransportens bidrag til det danske transportmarkeds bæredygtighed, der varetages. Sådan siger Erik Østergaard til DTL Magasinet.

- Jeg har efterhånden været længe i denne branche. Løbende får vi tal fra ITD’s grænsetælling, som beretter om væksten i lastbiler, der krydser grænsen. Det tolkes hver gang og udelukkende som et parameter for, at der er øget aktivitet og vækst i samfundet. Nu slører de også, hvor bilerne i virkeligheden kommer fra. Men sandheden er jo, at der i stadig øget omfang er tale om lastbiler på østeuropæiske plader. Og at østchaufførerne ikke bare kører til og fra eller gennem, men ofte opholder sig i Danmark og nabolandene og reelt udfører permanent og systematisk cabotagekørsel eller regional 3.-landskørsel i månedsvis. Igen og igen, siger Erik Østergaard.

Læs hele interviewet i det nye nummer af DTL Magasinet