Lastbilchauffører har lært 4.500 skolebørn om trafiksikkerhed

DTL Magasinet: Op til sommerferien har fem lastbiler kørt landet rundt for at lære skoleelever om trafiksikkerhed. I løbet af to måneder har lastbilerne besøgt 40 skoler og undervist 181 klasser med kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde.

Tekst: Malene Mølgaard / Foto: Morten Rode

For omkring 20 år siden oplevede Patrick Rocky Havgaard Rasmussen de fleste lastbilchaufførers værste mareridt.

I krydset, hvor Vigerslev Allé bliver til Enghavevej på Vesterbro i København, havde han godt nok set to cyklister holde for rødt ved siden af lastbilen. Men pludselig, da han satte i gang og drejede til højre, var der tre. En kvinde havde holdt skjult bag de to andre. Så da hun satte i gang og accelererede forbi dem på sin cykel, så han hende ikke og ramte hende derfor i svinget.

- Jeg var så heldig, at hun ikke brækkede noget og ikke kom noget alvorligt til, fortæller Patrick Rocky Havgaard Rasmussen, som først efter en uge fik beskeden om, cyklisten hverken var død eller fik varige mén.

- Jeg kunne slet ikke forstå, hvordan jeg kunne overse hende. Nu har jeg kørt lastbil i mange år, og jeg har altid været opmærksom på cykler. Derfor slog det mig så hårdt, da jeg ramte hende, siger den erfarne fragtchauffør, som har kørt lastbil siden 1981.

Nu kører Patrick Rocky Havgaard Rasmussen rundt og underviser børn i trafiksikkerhed med kampagnen Trafiksikkerhed I Øjenhøjde. DTL Magasinet var kiggede med, da han og kampagnen besøgte Kalvebod Fælles Skole i København i slutningen af juni.

Læs hele historien i det nye nummer af DTL Magasinet