Henning Hyllested (EL): Deltager ikke i jammer over PostNord

DTL Magasinet: Vognmandsbranchen er på afveje, når talen falder på PostNord, mener Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested. Der er dog fodslag med vognmændene på flere andre områder, forklarer han i dette interview.

Foto: Thomas Rumph

Henning Hyllested vil sådan set godt være statsminister, ligesom flere andre ville det i løbet af sommeren. Det afslører han, da vi efter interviewet står på gangen foran hans kontor på Christiansborg, hvor vi løber ind i to af hans kvindelige kollegaer fra Enhedslisten, der spørger drillende til hans ambitioner på den front. I realiteternes verden har Hyllested dog blikket rettet mod andre spørgsmål.

- Hvilke emner på det transportpolitiske område ligger højt på din dagsorden helt aktuelt?

- Først og fremmest kampen mod social dumping. Det har den gjort i flere år og det bliver den ved med i lyset af vejpak­ken, som er på vej igennem EU-systemet. Danmark indgår i jo i den såkaldte Road Alliance, og jeg må sige, at der bliver gjort et rimeligt stykke arbejde fra dansk side, men det er meget svært at sige, hvilken vej det går. Modsætningerne er store på det her område i EU mellem øst og vest, hvor de østlige lande profiterer på cabota­gekørsel fx, så deres billige chauffører kan ligge og køre national kørsel her i landet. 

Hyllested har meget mere på hjerte. Læs det HER