DTL: Velkommen til Brian Mikkelsen, tak til Jens Klarskov

Jens Klarskov forlader Dansk Erhverv, og ny mand i spidsen for DE bliver den erfarne konservative politiker og minister Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen - ny direktør i Dansk Erhverv. Foto: Erhvervsministeriet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er en hyppig gæst hos Dronningen. Med nyheden om, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forlader dansk top-politik for at blive administrerende direktør i Dansk Erhverv, må statsministeren igen tage turen til Amalienborg.

DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard:

-Jeg vil gerne ønske Brian Mikkelsen hjerteligt tillykke med den nye post i DE. Vi har som medlemsorganisation god brug for den viden, det netværk og den erfaring, der følger med så garvet en toppolitiker, når vi skal fremme det danske erhvervslivs interesser og behov.

-På den ene side er der gode tider og rigtig mange erhvervsområder blomstrer i disse år. Men der er også store udfordringer og problemer. På transportområdet er vi udfordret af social dumping, trængselsproblemer, manglende infrastrukturinvesteringer og rekrutteringsproblemer. Her er samspillet mellem erhvervslivet, DE og de politiske beslutningstagere helt afgørende.

-Jeg mener, at der i DE i de kommende år kan blive brug for at se på de forskellige interesser, der eksisterer i medlemskredsen, og hvordan de vægtes. Jeg ser gerne DE som en organisation, der også tænker stort i forhold til brede samfundsforhold, med fokus på CSR, ordnede forhold, fair konkurrence og både social og miljømæssig bæredygtighed. Jeg ser meget store muligheder i udnævnelsen af Brian Mikkelsen, og jeg ser meget frem til samarbejdet.

-Jeg har dog også sat meget stor pris på samspillet med Jens Klarskov, som i sin tid som administrerende direktør i DE har styrket organisationen og tiltrukket store organisationer og virksomheder. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Jens for samarbejdet og for den store indsats.