DTL: Rigtigt at lade udenlandske lastbiler betale for parkering

Den skandaløse sag fra Padborg, hvor spekulation i social dumping har sendt en stor regning videre til skatteyderne, bliver nu atter taget op i kommunalt regi. Lokal DF’er løfter igen stemmen og kræver, at kommunen kradser betaling ind. Sund fornuft, lyder det fra DTL.

Arkivfoto: Per Daugaard

Rensning af oliefiltre, besørgelse i busken, tomme flasker og plastaffald. Det har i lang tid været virkeligheden i Padborg, hvor udenlandske lastbilchauffører holder lange hvil på offentlig grund. Regningen for oprydningen – op imod 900.000 – er hidtil blevet sendt til skatteyderne i kommunen. Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti var allerede fremme som viceborgmester i august måned sidste år og gentager nu sit synspunkt fra dengang.

”Det er ærlig talt også på tide,” siger Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør.

”Når kommuner og offentlige myndigheder synes, det er lettere at lade borgerne betale over skatten frem for at stille skarpt på de virksomheder, der scorer kassen på underbetaling og social dumping, så medvirker kommuner og myndigheder reelt til at undergrave det danske arbejdsmarked. Det giver derfor kun god mening at få sat en stopper for det og lade øst-chaufførerne og deres arbejdsgiver betale.”

”Før kommunalvalget advarede jeg kommunerne og pegede på netop dette problem: At konsekvenserne af social dumping rammer kommunerne først. Det er, som vi ser det i Padborg, regningen for oprydningen. Men det er jo også tab af lokale vognmandsvirksomheder og fx chaufførarbejdspladser, det er tab af skatteindtægter osv. Så det er ude i kommunerne, at man burde være opmærksom på den systematiske sociale dumping, og borgerne burde have det som en mærkesag at kræve handling og ansvarlighed af de lokale politikere,” fortsætter Østergaard.

På pladsen i Padborg har skatteyderne bekostet opstilling af toiletter, vaskerum og udendørskøkkener, og det er Aabenraa Kommune, der bekoster at holde pladsen ren.

”Jeg synes, det er rigtig godt, at Dansk Folkeparti holder fast i sagen fra Padborg. Det er en service, som vores nabolande ikke yder, og det er bl.a. med til at presse flere lastbiler op over den danske grænse. Hele den manøvre bliver så tænkt ind i den permanente og systematiske cabotagekørsel og sætter dermed den frie konkurrence og det danske arbejdsmarked under yderligere pres. Jeg vil stærkt opfordre Ejler Schütt til at få stillet et decideret forslag, så denne galskab kan blive bragt til ophør,” lyder det fra DTL-direktøren.