DTL: Lokal infrastruktur bør være gratis

DTL Magasinet: Det vil være yderst bemærkelsesværdigt og yderst uheldigt, om brugerbetaling nu skal snige sig ind på de lokale infrastruktur-forbedringer. Det skriver DTL’s direktør, Erik Østergaard i sin lederkommentar til uroen om taksterne for at passere den nye forbindelse over Roskilde Fjord.

Foto: Lisbeth Holten

Betalingsbroen Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund har med god grund tiltrukket sig en del opmærksomhed. Når broen efter planen åbner sidst i 2019, må lastbiler, som skal til eller fra Hornsherred, ikke længere benytte den gamle Kronprins Frederiks Bro. Vognmændene må derfor enten hoste op med de bebudede 41 kroner for at køre over den nye bro eller køre de 65 kilometer uden om Roskilde.

Ikke alene er det selvfølgelig et infrastruk­turprojekt som får primært positiv betydning for området. Men et vigtigt princip står også for fald. Og her skal vi holde tungen lige i munden: For der er netop tale om en betalingsbro. Ikke blot en broforbindelse, som skal binde landet sammen. Mig bekendt er der ikke i nyere tid lavet et stykke lokal infrastruktur med brugerbe­taling (…)

Læs hvorfor DTL-bossen synes, at det er en dårlig ide at begynde at brugerfinansiere lokale infrastrukturprojekter HER