DTL kræver flere p-pladser

DTL Magasinet: DTL kræver, at der kommer flere p-pladser langs motorvejene. Der mangler både p-pladser til særtransporter og til almindelig lastbilparkering. Samtidigt har politiet skruet op for bødeudskrivelsen.

Foto: Lisbeth Holten

”Det må være et ufravi­geligt krav til regering og kommuner, at de sikrer, at man som vognmand eller chauffør har en fair chance for at udøve sit samfunds­mæssigt uundværlige arbej­de uden at komme i konflikt med loven”.

Sådan skriver DTL’s adm. direktør Erik Østergaard bl.a. i lederen til det nye nummer af DTL Magasinet, hvor han også gør opmærksom på, at der igennem mange år været helt åbenlyse kapacitetsproblemer på landets rastepladser.

”Kapacitetsproble­merne betyder nu, at der udskrives bøder på rastepladserne for alle typer overtrædelser, herunder ulovlig parkering. Men dermed sættes chauffører og vognmænd i en umulig situation, for på den ene side er hvilene lovpligti­ge jf. køre-hviletids­reglerne, og på den anden side kan man ikke finde en ledig plads. Tvinges man til at køre videre for at finde en plads, kommer man i konflikt med kra­vene til hvile. Eller omvendt. Det er en klassisk ”catch-22”, hvor du gør noget forkert uanset, hvad du gør. Det må derfor være et ufravigeligt krav til regeringen, at der bliver skabt flere pladser til lastbilerne langs motor­vejene”, skriver DTL-direktøren.

Læs hele Erik Østergaards leder i det nye nummer af DTL Magasinet