Den dyre fjordforbindelse

DTL Magasinet: Højbroen over Roskilde Fjord, som åbner til næste år, har bragt sindene i kog. Lokale vognmænd protesterer over, at de skal betale for at passere broen, og DTL er gået ind i sagen.

Foto: Fjordforbindelsen

Kunne du forestille dig, at du skulle betale for at passere Langebro i København? Kong Christian den X’s Bro i Sønderborg? Oddesundbroen eller Limfjordsbroen mellem Aalborg og Nørresundby? Disse broer har i hvert fald én ting til fælles med den kommende bro, Kronprin­sesse Marys Bro, over Roskilde Fjord: De forbinder en del af en kommune med en anden del af den samme kommune. Men til forskel fra de fire gamle broer kommer det til at koste penge at køre over Kronprinsesse Marys Bro. Og det har bragt de lokale sind i kog.

Når broen åbner sidst i 2019, må tunge køretøjer, som skal til eller fra Horns­herred, ikke længere benytte den gamle Kron­prins Frederiks Bro. Skal de over fjorden, må de derfor enten betale 41 kroner for at køre over den nye bro eller køre de 65 kilometer neden om over Roskilde. Og med en omkostning pr. kilometer på i omegnen af en ti’er for de tunge køretøjer er det nok en ikke en realistisk mulighed.

Taksterne for at benytte broen blev be­sluttet på et møde i bestyrelsen i Fjordfor­bindelsen Frederikssund den 2. maj. Siden har lokale vognmænd og deres organisa­tion Nordre Birks Vognmandsforening protesteret højlydt over de nye takster. De er sure over at få pålagt omkostninger i form af ekstra kilometer. Og så frygter de, at brotaksterne vil stille vognmændene i Hornsherred skidt i konkurrencen om transportopgaverne.

Læs mere om de lokale vognmænds bekymringer og udsigten til måske at få rabat på passagen af broen HER