Andreas Steenberg (R): PostNord skal holde sig til brevene

DTL Magasinet: PostNord får næppe et radikalt ja til yderligere milliardtilskud fra staten. Faktisk bør virksomheden ophøre med at konkurrere med private godstransportører og i stedet nøjes med at bringe breve ud. Det siger transportordfører Andreas Steenberg bl.a. i dette interview.

Foto: Niels Møller Madsen

Posten skal nøjes med at bringe breve ud og Finansministeriet skal fjerne sig fra låget på kassen til infrastrukturinvesteringer. Det er et par af de radikales transportpolitiske prioriteringer. Den radikale transportordfører Andreas Steenberg uddyber i et interview i augustnummeret af DTL Magasinet:

- Man må bare sige, at de sidste fire år er det jo gået fuldstændigt i stå. Der er ikke investeret i noget som helst, fordi Finansministeriet har besluttet, at der ikke skal laves flere anlægsinvesteringer. Det skete under Bjarne Corydon, og så har Claus Hjort og Kristian Jensen fortsat den politik, siger Andreas Steenberg bl.a.

Også PostNord får en på lampen:

- PostNord udkonkurrerer private virksomheder med offentlige penge. Med den virksomhedsplan, man har lagt frem, vil man bevæge PostNord over på områder, hvor de skal konkurrere med private virksomheder. Der kommer jo ikke til at være så mange breve, og så skal de prøve at opfinde noget andet at lave. Det mener jeg sådan set ikke, at de skal gøre, siger han, der mener, at PostNord skal holde sig til alene at bringe breve ud. Så længe det varer.

Læs hele interviewet i det nye nummer af DTL Magasinet