Nyheder

PostNords underskud er ikke så stort, som det har været. For den danske dels vedkommende udviser koncernens seneste halvårsregnskab et underskud på 45 mio. DKK for første halvår 2019 mod et underskud 209 mio. DKK for samme periode året før. DTL – Danske Vognmænd ser ingen grund til at hæve armene, når man tager støttebrillerne på og betragter omstændighederne.

Færdselsstyrelsen har aftalt med Rigspolitiet, at kontrollen af varebilstilladelser i de kommende tre måneder bliver vejledende i forhold til tilladelseskravet. Der sker, fordi en stor sagspukkel af ansøgninger om godskørsel med varebil ikke er afviklet inden fristen 1. juli. DTL roser beslutningen.

De forestående forhandlinger om kommunernes økonomi i 2020 bør indtænke bekæmpelse af trængslen på de kommunale veje, der følger af stigningen i biltrafikken, mener DTL.

Valgene til Europa-Parlamentet og til Folketinget bød på en del transportpolitik. Debatten om social dumping blev et decideret hovedtema med politiske udspil, debatindlæg i medierne og en lang række debatarrangementer. Valget bød også på en del forandringer på personsiden.

Kun et fåtal af de p-afgifter, der bliver udstedt til udenlandske lastbiler på motorvejsrastepladser, bliver betalt, viser tal fra Færdselsstyrelsen. Der skal ske noget, mener det nyvalgte medlem af Folketinget, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

JH Transport & Logistics A/S blev for nylig kåret som Årets Transportvirksomhed 2019 med direktør Bente Hansen bag rattet. Temaet for årets konkurrence var bæredygtig drift og social ansvarlighed, som er vigtigt for den kvindelig vognmand, der mener, at der skal være plads til alle på arbejdspladsen.

Superchauffør WEB.jpg
17. juni 2019

Superchauffør

Chauffør Alexander Staun fra Løsning ved Horsens var et mulehår fra at komme i finalen ved Scanias årlige Driver Competition i Södertälje. Læs her, hvad der skal til for at vinde den eftertragtede hovedpræmie – en Scania-trækker til 100.000 euro.

Mercedes Actros’ sidespejle er afløst af kameraer, og optimerede sikkerhedssystemer – bl.a. en effektiv nødbremse trækker opad i en bil, der praktisk talt kan køre selv.