Nyheder

Folketinget har torsdag vedtaget en ny dyrevelfærdslov, som skal erstatte og forbedre den mere end 100 år gamle dyreværnslov. Med vedtagelsen bortfaldt den forhadte klippekortsordning for dyretransporter. Det var længe ventet, men der er andre og lige så væsentlige problemer for dyretransportørerne, mener DTL – Danske Vognmænd.

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard er af Republikken Østrigs forbundspræsident Alexander Van der Bellen blevet tildelt Østrigs fortjenstorden i guld (Das Goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich).

PostNords ledelse betoner, at PostNords fremtid ligger i pakkeforretningen. Det ligner en tilståelsessag, hvor man fortsat trimmer den skrantende postbefordring og i stadig stigende grad vil gøre indhug på pakkebefordringen – for skatteydernes regning, mener DTL - Danske Vognmænd

Torsten Laksafoss Holbek tiltræder 1. marts 2020 som ny adm. direktør i Nordic Logistics Association (NLA) i Bruxelles. Han har over ti års erfaring med det politiske arbejde i Bruxelles, senest som rådgiver om bl.a. transport- og arbejdsmarkedspolitik.

WEB DAFH.jpg
27. januar 2020

DANMARK 2-0 SOCIAL DUMPING

Årsskiftet førte til to afgørende politiske opgør med sig i kampen mod vejtransport udført af underbetalte udenlandske chauffører i Danmark: En politisk aftale i Danmark og kompromisset om EU-vejpakken.

Dyretransportører får kæmpebøder for skader på dyr, også selv om skaden er sket i stalden, og landmandens dyrlæge har godkendt dyrene til transport. Kropurimeligt, mener vognmand. Minister melder hus forbi.

WEB fremtiden.jpg
27. januar 2020

Tema: Fremtidens lastbiler

Transportbranchen står overfor enorme investeringer i nyt materiel og ny teknologi for at kunne bidrage til de 70 procents reduktion i CO2-udslippet inden 2030. Men hvilke teknologiske løsninger vil kunne løse de fremtidige udfordringer?

Der er udviklet masser af teknologi, der kan løse mange af udfordringerne, men så længe der ikke er truffet nogle afgørende politiske valg om fremtidens transportløsninger i Danmark, er det mere end svært for de enkelte vognmænd at vælge de optimale løsninger.

Resultatet af trilog-forhandlingerne om den såkaldte vejpakke med ændringer for, hvordan vejtransporten i fremtiden skal afvikles på de europæiske veje, er i dag godkendt af EU-Parlamentets transportudvalg ved en urafstemning. En landvinding og et skridt mod en bedre fremtid, mener DTL – Danske Vognmænd.

Efter lang tids pres fra branchen herunder ikke mindst DTL – Danske Vognmænd lægger miljøminister Lea Wermelin (S) nu op til at droppe planerne om, at Euro5-biler indregistreret før 1. oktober 2009 ikke må i miljøzonerne.