Årets Transportvirksomhed 2019

Fokus i 2019 er på bæredygtig drift – rekruttering og ledelse, grøn drift og social ansvarlighed

Når vinderen af Årets Transportvirksomhed (ÅTV) kåres i forbindelse med DTL’s generalforsamling i København lørdag 11. maj 2019, vil virksomheden øverst på podiet være dén virksomhed, som er lykkedes bedst med at køre driften bæredygtigt.

I forhold til bæredygtig drift er kriterierne for at deltage inddelt i tre hovedgrupper. Det er på den baggrund, en virksomhed kan blive indstillet til ÅTV 2019:

  1. Rekruttering og ledelse
  2. Grøn drift
  3. Social ansvarlighed

Når det gælder rekruttering og ledelse, kan det i den enkelte virksomhed fx være i form af uddannelse af egne medarbejdere, og en sund både fysisk og mental personalepolitik, som tager hånd om den enkelte medarbejder.

I forhold til grøn drift kan det fx være konkrete tiltag såsom brændstofreducerende kørsel, brug af korrekte dæk, aerodynamiske foranstaltninger og affaldshåndtering af miljøbelastende stoffer.

På det tredje og sidste område, social ansvarlighed, kan det fx være csr-aktiviteter i lokalsamfundet, at modvirke social dumping, men også noget så basalt som at have styr på køre- hviletid og andre regler.

 

Forløbet i Årets Transportvirksomhed 2019

I 2019 har vognmandsforeningerne og partnerne bag ÅTV indstillet kandidaterne til prisen.

Juryen i Årets Transportvirksomhed voterer og udpeger fem nominerede blandt alle de indstillede virksomheder.

Juryen består i år af: Peter Rasmussen, fra Circle K, Allan Larsen fra Transportens Innovationsnetværk/DTU samt Christoffer Greenfort fra Dansk Erhverv.

De tre finalister afsløres på Transport 2019 i MCH Herning lørdag d. 23. marts.

Herefter skal en sms-afstemning være med til at afgøre, hvem af de tre finalister, der tager det sidste stik hjem.

Den endelige vinder kåres i forbindelse med festaften ved DTL's generalforsamling i København d. 11. maj.

 

Fakta om Årets Transportvirksomhed
I 2019 er det 16. gang, at DTL kårer Årets Transportvirksomhed. Kåringen sker i samarbejde med Bridgestone, Circle K, If Skadeforsikring, Jyske Finans, SOS/Dansk Autohjælp, VBG og Volvo Trucks.